Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το Modern Mechanix Festival το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Second Skin


Μετά την αναβολή της συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη τον Απρίλιο, το Modern Mechanix Festival επιστρέφει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της dark wave σκηνής της δεκαετίας του ’80.

Οι Clair Obscur,με σπάνιες και επιλεγμένες εμφανίσεις σ’ όλη την Ευρώπη, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση. Μια συναυλία- εικαστική performance στο - ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της συναυλίας- stage του Second Skin. Τη βραδιά ανοίγουν οι ιδιαίτερα αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό, Velvet Condom, και οι εγχώριοι Human Puppets.

CLAIR OBSCUR
Οι Clair Obscur αποτελούνται από τις εμβληματικές μορφές των αδερφών Christophe Demarthe(φωνητικά) και Nicolas Demarthe (κιθάρα). Σχηματίστηκαν το 1981 στο Creil της Γαλλίας, δημιουργώντας μαζι με άλλα γαλλικά συγκροτήματα της μετα-punk εποχής το χαρακτηριστικό ήχο του γαλλικού Coldwave.

Η ένωση μουσικής και visual performance, καθώς και η avant-garde αισθητικής σκηνική παρουσία με συναισθηματικές εξάρσεις πάθους και έντασης, δομούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που αποτελεί και το αναγνωρίσιμο σημείο στις μοναδικές αλλά και ιδιαίτερες live εμφανήσεις των Clair Obscur. Με συγκλονιστικές εμφανίσεις στο ιστορικό τους, όπως εκείνη στη Καλών Τεχνών του Παρισιού μαζί με τους Killing Joke το 1983, αλλά και στο Theatre Dejazet τον Οκτώβριο του 1986 με τη σκηνική παρουσία του προσχήματος μιας δήθεν βουκολικής ευπρέπειας, με ορχήστρα δωματίου και πίνακες ιμπρεσιονιστών ζωγράφων που στο τέλος καταστράφηκαν από τους ίδιους, η ηχογράφηση της performance έγινε μετέπειτα το album “In Out”.

Απο το 1982 μέχρι και σήμερα με 17 κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, αλλά και με μεγάλες περιόδους απουσίας από το χώρο (οπότε και δημιουργούσαν υπό το όνομα των CO2) οι Clair Obscur επιστρέφουν ανανεωμένοι το 2009 με το” We Gave A Party For The Gods And The Gods All Came”.

VELVET CONDOM
Απο την άλλη πλευρά οι Velvet Condom που έρχονται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα αποτελούν ένα απο τα πιο φρέσκα σχήματα του electro shoegaze-minimal synth ρεύματος. Σχηματίστηκαν το 2005 στο Στρασβούργο από τους Nico (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα) και Oberst Panizza (programming, keyboards). Οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τη μουσική τους σαν «ένα είδος μελαγχολικής ποπ μελωδίας, που παίζεται από νεκρά μανεκέν». Ο ήχος τους έχει δύο όψεις: από τη μία πλευρά η μοντέρνα αισθητική που αγγίζει τον 80’s ήχο στη βελτιωμένη εκδοχή του, και από την άλλη τα κιθαριστικά shoegaze/ indie/ pop στοιχεία.

Ήδη από το album “Safe & Elegant” και κομμάτια όπως το Kalter Lippenstift ξεχώρισαν απο τη πρώτη στιγμή στα ελληνικά clubs αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη,αποσπόντας θετικά σχόλια απο κοινό και media.

Στην σκηνή σίγουρα δείχνουν την πιο άγρια κ θορυβώδη πλευρά τους και κατά βάση συνδυάζουν τη χρήση neon και strobe light δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ψυχεδελικού robot-noise-pop. Έχουν γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία και έχουν κάνει πάνω από 200 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη δίπλα σε ονόματα όπως Vive la Fete, Fehlfarben, Schwefelgelb, No More, Psyche, Stereo Total, Specimen, Absolute Body Control, κ.ά.

Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP-CD και ένα Album-CD ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ από την Dead Scarlet Records.

HUMAN PUPPETS
Οι Human Puppets σχηματίστηκαν το 2004,από το Νίκο Καπατζακη & τον Στάθη Λεοντιάδη και αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά minimal wave συγκροτήματα στη διεθνή σκηνή. Με εμφανείς επιρροές από τη late 70’s/early 80’s electronic/new wave σκηνή και πιστοί στην D.I.Y. φιλοσοφία, επιμένουν να χρησιμοποιούν μόνο αναλογικά synthesisers & drum machines, ανεπηρέαστοι από τάσεις και τεχνικές δυσκολίες.

Κάποιες από τις σημαντικότερες εμφανίσεις τους ήταν με τους The Fall, Eyeless in Gaza καθώς και ως headliners στο Kernkrach festival του Warendorf για δυο συνεχόμενες χρονιές (2005, 2006). Έχουν κυκλοφορήσει, δυο 7’’ιντσα και ένα LP και έχουν συμμετάσχει σε πολλές συλλογές της διεθνούς minimal wave σκηνής. Από το 2010, κυκλοφορουν τη δουλειά τους στην D.I.Y. εταιρία τους, 5th Floor Entertainment.

-----

ΕΙΣΟΔΟΣ: 25 €
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 20 €
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 20:30

-----

Μoden Mechanix
http://modernmechanix.gr

Clair Obscur
http://www.clairobscur.net

Velvet Condom
http://www.velvetcondom.com

Human Puppets
http://www.myspace.com/humanpuppets

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...