Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ξαναέρχονται οι Diary Of Dreams στην Αθήνα


Οι Diary Of Dreams, επιστρέφουν μετά από 2 χρόνια στην Αθήνα με νέα δισκογραφική δουλειά στις αποσκευές τους (Ego: X) το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Κύτταρο!

Μαζί τους θα εμφανιστούν και άλλα ονόματα που θα ανακοινωθούν σύντομα!

Προπώληση εισιτηρίων (των οποίων η τιμή είναι 25 ευρώ) θα γίνεται από το Dark Cell, το Public και μέσω internet στο ticketarena.gr .

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Νέο κομμάτι από τους New Zero God για τη βοήθεια τη ιδρύματος HAWC


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την κυκλοφορία του τραγουδιού με τίτλο “Second Chance”.

Τα έσοδα του τραγουδιού, το οποίο κυκλοφορούμε ως New Zero God & Friends εχει σκοπό να μαζέψει χρήματα για το ίδρυμα HAWC.

Σκοπός του ιδρύματος είναι η δημιουργία κοινωνικής αλλαγής και η ανάληψη δράσης κατά της βίας ανάμεσα στα ζευγάρια και της κακοποίησης των παιδιών καθώς και η προφύλαξη των σεξουαλικών μειονοτήτων από την κοινωνική καταπίεση.

Η έδρα του HAWC είναι το Σάλεμ της Μασαχουσέτης και δρα σε όλη την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το “Second Chance” κυκλοφόρησε αρχικά το 2005 ως “You Always Get a Second Chance” στο άλμπουμ των Nexus “The Beat Syndicate” και είναι μια σύνθεση του Δημήτρη Στεβή σε στίχους Μιχάλη Πούγουνα.

Με το νέο τους συγκρότημα, τους New Zero God, συνθέτης και στιχουργός, μαζί με τα άλλα δύο μέλη των New Zero God, τον κιθαρίστα Μιχάλη Χρήστου και τον μπασσίστα Χαρη Σταύρακα, αποφάσισαν να ξαναηχογραφήσουν το τραγούδι για έναν φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην νέα αυτή εκτέλεση, εκτός των New Zero God, συμμετέχουν μουσικοί από 6 χώρες.
Ο Will Crewdson (κιθαρίστας του Adam Ant, της Johnette Napolitano –των Concrete Blonde – των Scant Regard, των Rachel Stamp κ.α.) παίζει την lead κιθάρα.
Ο Chris Tuke (τραγουδιστής των Άγγλων Berlin Black και μπασσίστας των Luxury Stranger) παίζει το μπάσσο.
Ο Martin Birke (τραγούδι και πλήκτρα στους Aμερικανούς Genre Peak και Hardboiled Wonderland) παίζει τα πλήκτρα.
Ο Raymond John Rosh των Νοτιοαφρικάνων ANKST, η Susana Egea των Ισπανών Stereoskop, ο Αμερικάνος μουσικός και ραδιοφωνικός dj Don Campau και ο Γερμανός μουσικός και dj Lord Litter τραγουδούν.

To εικαστικό της κυκλοφορίας ανέλαβε ο Άγγλος Shaun Histed-Todd ενώ το δύσκολο έργο πίσω απ την κονσόλα του ήχου ανέλαβε ενας παλιός γνωριμος της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, ο Χρήστος Μανωλίτσης.

Οι ηχογραφήσεις των New Zero God και η μίξη έγινε στο στούντιο Zoom του Χρήστου Μανωλίτση.

Το λινκ για όποιον ενδιαφέρεται να κατεβάσει το τραγούδι είναι:
http://www.cdbaby.com/cd/newzerogodfriends
H χρέωση είναι 0.99 cents του Αμερικάνικου δολλαρίου και τα έσοδα πηγαίνουν καυευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του HAWC.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα.το “Second Chance” θα είναι διαθέσιμο και από τα
iTunes, Amazon, Napster καθώς και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Να είστε καλά και σας ευχόμαστε καλές γιορτές .

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Στην Αθήνα οι The Frozen Autumn


Ένα από τα πιο αξιόλογα dark wave από την Ιταλία, οι The Frozen Autumn, έρχονται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα στο Κύτταρο Live Club το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, για μια μοναδική συναυλία. Οι τιμές των εισιτηρίων και τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα επίσημα:

Για τους Frozen Autumn ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στα 80’s. Ήχος που παραπέμπει στα μεγάλα cold / dark wave συγκροτήματα του παρελθόντος και εμφάνιση που με το έντονο make up, τα ξασμένα μαλιά και τα μαύρα ρούχα δηλώνει οτί ο ενδηματολογικός κώδικας και η αισθητική που λάνσαραν η Siouxsie, ο Robert Smith και οι υπόλοιποι θιασώτες του post punk των αρχών των 80’s καλά κρατεί.

Η ιστορία των Frozen Autumn ξεκινάει το 1993 όταν ο Diego Merletto από το Τορίνο της Ιταλίας επηρεασμένος από τον ήχο της 4AD και το ευρωπαϊκό cold wave κάνει τις πρώτες του ηχογραφήσεις. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ Pale Awakening που πούλησε 5.000 αντίτυπα και έβαλε για τα καλά τους Frozen Autumn στο χάρτη της ευρωπαϊκής dark wave σκηνής.

Ακολούθησε το Fragments of Memories και με αυτό το άλμπουμ - και κυρίως με το τραγούδι Dusk is Like a Dagger που έγινε μεγάλο club hit - οι Frozen Autumn είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν και στη χώρα μας.

Το επόμενο βήμα του Diego, ήταν ένα side project με την ονομασία Static Movement που δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τον ήχο των Frozen Autumn αλλά επισημοποιεί την συνεργασία με την τραγουδίστρια Froxeanne η οποία πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος των Frozen Autumn.

Ακολουθούν τα άλμπουμς Emotional Screening Devive και Is Anybody There? του 2002 και 2005 αντίστοιχα και φτάνουμε αισίως στο σήμερα, οπου 6 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, οι Frozen Autumn επιστρέφουν στο προσκήνιο με τη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου άλμπουμ Chilarity. Ένα άλμπουμ που αποτελεί ένα ακόμα frozen wave (όπως αρέσκονται οι ίδιοι να αποκαλούν την μουσική τους) κομψοτέχνημα και προσθέτει ένα ακόμα εξαιρετικό κεφάλαιο στην ιστορία του group.

Θα μπορούσαν να έχουν μια θέση δίπλα στα μεγάλα group των 80’s όμως οι Frozen Autumn είναι αρκετά μεταγενέστεροι. Είναι ένα group της εποχής μας και στις 4 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε μια σπουδαία dark wave μπάντα που τώρα διανύει τις πιό δημιουργικές της μέρες.

Be there!

THE FROZEN AUTUMN (IT)
+ greek support band (tbc)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Κύτταρο Live Club
Ηπείρου 48 και Αχαρνών

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...