Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αφιέρωμα: Gothic Festivals 2012


Το μεγαλύτερο gothic φεστιβάλ, το Wave Gotik Treffen που λαμβάνει χώρα στη Λειψία, πραγματοποιήθηκε για 21η χρονιά και ολοκληρώθηκε χθες με την συμμετοχή 225 συγκροτημάτων. Στο φεστιβάλ λαμβάνουν συγκροτήματα από όλο τον gothic, darkwave, electro και industrial χώρο με διάφορες μη ανακοινωμένες εμφανίσεις όπως και επανασυνδέσεις μόνο για εκείνες τις μέρες. Φέτος ξεχώρισαν οι συμμετοχές των Dreadful Shadows, Project Pitchfork, Clan Of Xymox, Diary Of Dreams, Brighter Death Now, The Dance Society, The House Of Usher, Sigue Sigue Sputnik και Love Is Colder Than Death.


To δεύτερο πιο ιστορικό gothic φεστιβάλ (αν δεν κάνω λάθος γίνεται για 13η φορά φέτος), είναι το M'era Luna που πραγματοποιείται κάθε χρονιά το δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου στο Hildesheim της Γερμανίας. Συνηθίζεται οι headliners της μιας μέρας του φεστιβάλ να μην είναι από τον dark χώρο πάντα, έτσι και φέτος headliners είναι οι Placebo(το 11 οι Hurts, το 10 πάλι οι Placebo, το 09 οι Prodigy). Είχα την τύχη να παρευρεθώ το 2009 και πρόκειται για απίστευτη εμπειρία. Οι ημερομηνίες για το 2012 είναι 11 και 12 Αυγούστου και ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Fields Of The Nephilim, New Model Army, Hocico και Suicide Commando. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

meraluna.de




Το Amphi Festival πραγματοποιείται από το 2005 στην Κολονία και είναι προσανατολισμένο περισσότερο προς τον electro/ industrial χώρο χωρίς να λείπουν οι συμμετοχές από άλλα είδη όπως οι Sisters Of Mercy που είναι και οι headliners για φέτος. Οι ημερομηνίες για το 2012 είναι οι 21 και 22 Ιουλίου και πέρα από τους Sisters συμμετέχουν και οι Project Pitchfork, Apoptygma Berzerk, DAF, Mind.in.a.box, And One και πολλοί άλλοι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

amphi-festival.de



Το πιο νέο φεστιβάλ σε σχέση με τα προαναφερθέντα είναι το Blackfield που φέτος συμπληρώνει 5 χρόνια. Πραγματοποιείται στο Gelsenkirchen της Γερμανίας στις 23 και 24 Ιουνίου και από το φετινό line-up ξεχωρίζουν οι VNV Nation, Hocico, Oomph, Welle:Erdball, Secret Discovery αλλά και οι She Wants Revenge! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

blackfield-festival.de

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ακυρώθηκε το Shadow Play Festival


Ένα από τα πιο αξιόλογα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, της dark μουσικής αλλά και γενικότερα, το Shadow Play Festival ακυρώθηκε λόγω της πολύ χαμηλής προπώλησης. Το line-up, για το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Βέλγιο, φέτος περιελάμβανε τους Laibach, VNV Nation, Gary Numan, Apoptygma Berzerk, Red Lorry Yellow Lorry και Dreadful Shadows. Κρίμα, ελπίζω να επανέλθει του χρόνου. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές:


Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το Dunkelreich προτείνει: Angels Of Liberty


Οι Angels Of Liberty αποτελούν μια κλασσική περίπτωση gothic rock συγκροτήματος (με όλα τα κλισέ), στο ύφος των Sisters Of Mercy, αλλά είναι μια από τις αξιόλογες προτάσεις που άκουσα τελευταία στο χώρο. Οι Βρετανοί που σχηματίστηκαν το 2011 έχουν κυκλοφορήσει ήδη 2 Ε.Ρ., το "Monster in Me" και "Black Madonna", κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές συλλογές, ενώ μέσα στο μήνα θα είναι διαθέσιμο το νέο τους single "Complicated". Μάλιστα τον Οκτώβριο βρέθηκαν στην χώρα μας, στο bar Dada, στα πλαίσια της προώθησης του "Black Madonna" ΕΡ. Ακούστε τους παρακάτω:

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...