Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Νέο Άλμπουμ από τους Panic Lift



"Is This Goodbye?" είναι ο τίτλος του 2ου άλμπουμ των αμερικανών industrialers Panic Lift το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου από την Metropolis. To LP θα περιέχει συνολικά 10 κομμάτια και διαδέχεται το πολύ καλό "Wintness To Our Collapse" . Την παραγωγή του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Ted Phelps των Imperative Reaction και σύμφωνα με τον ιθύνων νου των Panic Lift, James Francis θα υπάρχουν στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη. Until then,please hold on...

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Νέο Άλμπουμ από τους Velvet Acid Christ


11 και 14 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα είναι οι ημερομηνίες κυκλοφορίας του νέου LP των Velvet Acid Christ σε λατινική Αμερική και Ευρώπη. Το άλμπουμ φέρει τον τίτλο 'Maldire' στα πλαίσια προώθησης του οποίου γυρίσανε κι ένα βίντεοκλιπ για το ομώνυμο κομμάτι.


Τέλος για τους Tamtrum


Τη διάλυση του γκρουπ ανακοίνωσε το γαλλικό dark electro (και όχι μόνο) σχήμα των Tamtrum. Το συγκρότημα θα δώσει και κάποιες αποχαιρετιστήριες συναυλίες όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις στα πλαίσια της 'Last Cumshot Tour 2012' περιοδείας τους.Προς το παρών έχουν ανακοινωθεί μόνο κάποιες ημερομηνίες σε πόλεις της χώρας τους. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Νέο Single από τους Ego Likeness



Για να είμαι ειλικρινής τους Ego Likeness δεν τους ήξερα (μουσικά εννοώ). Πρόκειται για το industrial δίδυμο των Steven Archer και Donna Lynch, οι οποίοι είναι και ζευγάρι στη ζωή (φαίνεται και από το βίντεο άλλωστε, που ο σύζυγος δεν βγάζει κιχ). Το single (όπως και το κομμάτι) ονομάζεται 'Treacherous Thing' και θα εμπεριέχεται και στο επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο 'Know Thine Enemy'. Ελπίζουμε το άλμπουμ να είναι ισάξιο του single. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το official site του ζεύγους egolikeness.com

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Album Review:The Crüxshadows - As the Dark against My Halo



Tracklist:
And I believe...
Valkyrie
Halo
Sleepless
Burning
Quicksilver
The Infinite Tear
Indivisible
Porcelain
Angelus Everlasting
Sentinel
Matchstick Girl
Dark Matter
Africanus

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, οι The Crüxshadows επιστρέφουν με ολοκληρωμένο άλμπουμ, το οποίο φέρει τον ευρηματικό τίτλο "As the Dark Against My Halo". Πριν την ακρόαση του δίσκου ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για αυτήν την κυκλοφορία, καθώς είχαν προηγηθεί το single "Quicksilver" και το EP "Valkyrie", αμφότερα κομμάτια που περιέχονται στο tracklist του "As the Dark...". To να περιγράψεις την μουσική των The Crüxshadows αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς εμπεριέχει στοιχεία από πολλά διαφορετικά είδη όπως, dark-wave, electrogothic, electropop, rock κ.α..Το πάντρεμα όλων αυτών ίσως είναι και το στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν και σε αυτό οφείλουν σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας τους. Σε αυτό το δίσκο όμως, ο Rogue και η παρέα του μας τα χαλάνε. Τα προαναφερθέντα 2 κομμάτια του άρθρου για soundtrack των power rangers καλά είναι, όχι όμως για δίσκο των The Crüxshadows. Και δεν είναι τα μόνα ,μια από τα ίδια έχουμε και στα Halo και Sentinel. Στα μπαλαντοειδή The Infinite Tear και Porcelain τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά και σε αυτά έχεις την αίσθηση πως κάτι λείπει. Η pop αισθητική που δυστυχώς κυριαρχεί σε όλο το άλμπουμ υποβαθμίζει την ατμόσφαιρα, την οποία είχαν στις προηγούμενες δουλειές τους, και αφήνει μια αίσθηση πλαστικότητας ίσως και λόγω της παραγωγής. Τα βιολιά πνιγμένα στον δευτερεύων, παθητικό ρόλο της συνοδείας των υπολοίπων οργάνων δεν προσφέρουν το κάτι παραπάνω στα κομμάτια. Επανάληψη και στους στίχους όπου συναντάμε τις ίδιες λέξεις με διαφορετική σειρά αλλά το ίδιο νόημα. Ξεχωρίζουν η μπαλάντα Matchstick Girl (ίσως και λόγου του πιάνου) και το επιβλητικό Dark Matter. Κρίμα, διότι το εισαγωγικό And I believe... μας προετοίμαζε για κάτι καλό.

Βαθμολογία: 5 / 10

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Δυαδικτυακό Μουσικό Τηλεοπτικό Κανάλι



Κι όπως είναι φυσικό δεν είναι ελληνικό. Θα το βρείτε στη διεύθυνση http://www.unart.org/ . Πρόκειται για ανεξάρτητο κανάλι το οποίο δίνει έμφαση αποκλειστικά στη μουσική και την προώθηση νέων και άγνωστων συγκροτημάτων (όπως ισχυρίζεται το ίδιο)με ελάχιστα διαφημιστικά να διακόπτουν τη ροή του προγράμματος. Κάπου προς τα κάτω αριστερά στην επίσημη ιστοσελίδα του καναλιού, νομίζω ότι υπάρχει και πρόγραμμα αλλά επειδή δεν τα πάω και ιδιαίτερα καλά με τα γερμανικά το αφήνω στους γερμανομαθείς για περαιτέρω ψάξιμο. Επίσης είναι προσβάσιμο και μέσω tablets, smartphones (μπλιαχ) και διάφορων τέτοιων τεχνολογικών επιτευγμάτων, αρκεί να είναι εγκατεστημένα τα απαραίτητα εργαλεία (flash, HTML5 κλπ κλπ).Τέλος επιτρέπεται και το upload καθώς και η προώθηση της δουλειάς κάποιας μπάντας μέσω του καναλιού, κατόπιν επικοινωνίας φαντάζομαι.Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε να τα πάει όσο το δυνατόν πιο καλά γιατί δεν υπάρχουν και πολλά στο είδος.

Κατεβάστε δωρεάν την συλλογή Quintessenz της afmusic


Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η συλλογή "Quintessenz" της εταιρίας afmusic με 63 συγκροτήματα από τον κατάλογο της. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες στο gothic rock (Rhombus, Christine Plays Viola, Dark Souls Day), darκwave (Curious, Defekt 86, The Silence Industry), postpunk (Lotus Feed, The Nightchild, (((S))), Winter Severity Index), αλλά και indie (Emerald Park, The Search) χώρο. Για να κατεβάσετε δωρεάν τη συλλογή πατήστε εδώ.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Nέο Album κι από τους Lacrimosa



Στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται το 11ο παρακαλώ στούντιο άλμπουμ των Lacrimosa, με τίτλο 'Revolution', καθώς οι ηχογραφήσεις του δίσκου έχουν ολοκληρωθεί.To αποτέλεσμα αναμένεται αρκετά βαρύ πάντως, αν κρίνουμε από τις συμμετοχές των Mille Petrozza (Kreator) και Stefan Schwarzmann (Accept).

Νέο Album από τους Klutae



Στις 5 Οκτωβρίου αναμένεται η νέα δισκογραφική απόπειρα των Klutae, με τίτλο EXEcution. Nα σημειωθεί ότι θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένη έκδοση 444 αντιτύπων(τώρα γιατί μόνο 444 κι όχι 777 δεν ξέρω να σας πω), με υλικό από την εποχή που ονομαζόταν Klute. Εμείς μέχρι τότε πάντως συνεχίζουμε να αισθανόμαστε σαν να μας έχουν βάλει σε φούρνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...